Coronavaccinaties
We worden overladen met vragen rondom de boosterprik. Om de praktijk bereikbaar te houden, vragen wij u met klem, vragen rondom de vaccinaties, boosterprikken en vaccinatiebewijzen te stellen via de landelijke informatienummers. Zij beschikken bovendien over de meest actuele informatie.
De boosterprikken worden gepland en gegeven door de GGD, de huisarts heeft daarin geen rol.
Coronavaccinaties en boosterprikken
0800 1351 (08.00-20.00 uur bereikbaar) – www.coronavaccinatie.nl
TwijfelTelefoon
Twijfelt u nog of u geprikt wilt worden tegen corona en zoekt u onafhankelijke en betrouwbare informatie, maak een afspraak bij uw huisarts of
088 7555 777 (08.30-16.30 uur bereikbaar) – www.overvaccineren.nl.
Vaccinatiebewijzen
0031 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week) – https://coronacheck.nl/nl/
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.
Bekijk ook de Veelgestelde vragen en de antwoorden, klik hier
02-02-2022
Geldigheid coronavaccinatiebewijs
De Rijksoverheid heeft besloten om per 4 februari 2022 de geldigheidsduur van coronatoegangsbewijzen aan te passen, zodat deze in lijn komt met andere EU-landen. De geldigheid van het CTB wordt beperkt tot 180 dagen na besmetting en 270 dagen na vaccinatie. Mensen die vóór 1 mei hun laatste prik hebben gehad (één prik van Janssen of twee van een ander goedgekeurd vaccin) hebben dus een booster nodig om nog zonder extra voorwaarden op reis te kunnen. De geldigheid van de booster is vooralsnog onbeperkt.
20-12-2021
Boosterprikken worden niet door huisarts gegeven
In verband met de oprukkende omikronvariant is het belangrijk dat alle 18-plussers een booster aangeboden hebben gekregen in de tweede helft van januari. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), GGD GHOR Nederland, RIVM en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) hebben de afspraken over hun samenwerking in de landelijke boostercampagne gemaakt. Snel, massaal en zorgvuldig boosteren is het uitgangspunt. De registratie moet goed gebeuren anders kan iemand later problemen krijgen met een coronatoegangsbewijs (CTB) of een DCC voor buitenlandse reizen.
Alle regionale GGD’en schalen zo snel mogelijk en maximaal op, men prikt van oud naar jong: de GGD’en hebben de zaken op orde, boosteren van oud naar jong, kunnen gigantisch opschalen tot over de 1,5 miljoen prikken per week en de registratie wordt meteen goed geregeld. Indien uw geboortejaar aan de beurt is, kunt u contact opnemen met de GGD West-Brabant voor het maken van een afspraak voor uw boosterprik. Voor de 1e en 2e prik kunt u zonder afspraak terecht bij GGD West Brabant locatie Breepark. Kijk voor de openingstijden op hun website.
LHV-voorzitter Mirjam van ’t Veld: “Het is geweldig dat een aantal huisartsen zoveel initiatief heeft ontplooid en dat samen met hun eigen GGD hebben geregeld. Maar we hebben als partijen afgesproken dat we nu kiezen voor de route en de plek waar boostervaccinatie het meest efficiënt kan en dat is bij de GGD GHOR.”
20-12-2021
Vaccinatie kinderen 5-11 jaar
Kinderen van 5 tot en met 11 jaar met onderliggende aandoeningen kunnen een coronavaccinatie krijgen. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld ernstige astma, chronische longaandoeningen of aangeboren hartafwijkingen. Ze krijgen vanaf 18 december een uitnodiging voor de coronavaccinatie van hun kinderarts. De GGD is gevraagd om de kinderen te prikken op de GGD-vaccinatielocaties.