Diabetes Mellitus

Het zorgprogramma diabetes mellitus type 2 (DM2) is samengesteld volgens de zorgstandaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de richtlijn van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Patiëntinformatie over diabetes type 2 vindt u op de website van Diabetes Vereniging Nederland.

Dit zorgprogramma is bestemd voor iemand met diabetes mellitus type 2 (suikerziekte) die onder behandeling is bij één van onze huisartsen. Lees meer in de patiëntfolder over diabetes. 

Dit zorgprogramma is niet bedoeld voor iemand met diabetes type 1. Ook een behandeling van de specialist in het ziekenhuis valt niet binnen dit zorgprogramma. De huisarts is hoofdbehandelaar voor het zorgprogramma diabetes mellitus type 2 en in onze praktijk wordt het onder zijn supervisie uitgevoerd door de praktijkondersteuners somatiek. Indien nodig schakelen wij onderstaande zorgverleners in.

Diëtist

Begeleidt iemand met diabetes in het vinden van een gezond voedingspatroon passend bij zijn situatie en voorkeuren. 

Podotherapeut

Verzorgt de voeten van een diabetespatiënt met een verhoogd risico op wondvorming. 

Internist Amphia Ziekenhuis

Adviseert de huisarts in complexe situaties.

Yvonne Martens

Praktijkondersteuner Somatiek Yvonne Martens is bij Huisartsenpraktijk Panta Rhei gespecialiseerd in de zorg aan patiënten met Diabetes Mellitus type 2.