Verpleegkundig Specialist

Afhankelijk van de klacht bepaalt de praktijkassistente of u door de huisarts of door de Verpleegkundig Specialist (VS) kan worden gezien. Onze Verpleegkundig Specialist Marian Vermeulen specialiseert zich in:

  • Huidaandoeningen/Verwondingen
  • Gyneacologie/Vrouwenaandoeningen


Daarnaast ziet Marian volwassenen en kinderen (ouder dan 1 jaar) die vragen of klachten hebben op gebied van o.a.:

  • Ogen
  • Keel, Neus, Oor
  • Luchtwegen
  • Urinewegen
  • Bewegingsapparaat

De samenleving verandert. Mensen worden ouder, de medische problemen complexer en er is meer behoefte aan informatie en overleg. Dit vraagt om aanpassingen in de zorg. Om iedereen te kunnen helpen zijn er nieuwe beroepen in de huisartsenpraktijk, naast de vertrouwde arts en praktijkondersteuner. Daarom heeft onze praktijk een Verpleegkundig Specialist, ook wel VS genoemd, in dienst: Marian Vermeulen. Een VS heeft voordelen voor patiënten. Zo is er meer tijd voor de patiënt en wordt de zorg toegankelijker. Uit onderzoek blijkt dan ook dat patiënten tevredener zijn.

Marian Vermeulen is na het afronden van de HBO-Master ‘Advanced Nursing Practice’ bevoegd om zelfstandig alledaagse/ veelvoorkomende klachten te behandelen, medicatie voor te schrijven of te verwijzen naar een specialist. Zij werkt zelfstandig en heeft veel kennis van zaken. Een VS combineert medische en verpleegkundige behandelingen. Die combinatie is fijn, want mensen worden steeds ouder, wonen langer thuis en hebben soms meer ziektes tegelijkertijd. In Nederland zijn meer dan 3000 verpleegkundig specialisten aan het werk en dat aantal groeit. De huisarts is trouwens altijd aanwezig, mocht het toch nodig zijn om te overleggen. Bij ingewikkelde ziektes of ingrepen neemt de huisarts de zorg over.