Geestelijke gezondheidszorg

Met een Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH GGZ) is het mogelijk om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan met psychische, psychosomatische en (psycho)sociale klachten. De POH GGZ maakt met u een inventarisatie van uw klachten en problemen. In bepaalde gevallen is een kortdurende ondersteuning bij deze klachten binnen de huisartsenpraktijk mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden. Dit kan zijn naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling).

De POH GGZ kan helpen door

  • Het verhelderen van problemen;
  • Het geven van advies over behandeling en verwijzing;
  • Kortdurende begeleiding in de huisartsenpraktijk;
  • Behandeling door middel van eHealth.
Roxy Johnstone - POH GGZ

Kosten en duur

Aan de gesprekken me de POH GGZ zijn voor u geen kosten verbonden, dit valt onder de basiszorg van uw zorgverzekering. Een consult duurt ongeveer 30 minuten. Gemiddeld vinden er 5 gesprekken plaats. Ondersteuning kan ook plaatsvonden via telefoon of beeldbellen.

Vertrouwelijkheid

De gesprekken zijn vertrouwelijk, de POH GGZ maakt verslagen in het Huisartsen Informatie Systeem (HIS). Deze zijn alleen toegankelijk voor medewerkers binnen de praktijk. De huisarts is verantwoordelijk voor de begeleiding van de POH GGZ en zal op de hoogte moeten blijven van de voortgang.

Annuleren van een gesprek

We verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit écht niet anders kan. Indien u plotseling verhinderd bent, is het belangrijk dat u minimaal 24 uur van tevoren afbelt bij de praktijkassistent. De tijd die voor u was gereserveerd kan dan beschikbaar worden gemaakt voor iemand anders. Dit helpt de wachtlijst zo kort mogelijk te houden.