Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Wat is een PGO?

PGO staat voor Persoonlijke gezondheidsomgeving. Een PGO is een app die u helpt een zo compleet mogelijk overzicht van uw gezondheid te maken. U kunt in uw PGO alle informatie over uw gezondheid van verschillende zorgverleners verzamelen. Bijvoorbeeld lengte, bloeddruk, hartslag, de medicijnen die u neemt, de oefeningen van uw fysiotherapeut of de gegevens van uw smartwatch.

PGO kiezen

U kiest zelf de PGO waar u gebruik van wilt maken, maar wij raden pgo.spreekuur.nl aan. Kiest u liever een ander PGO bezoek dan de website: www.pgo.nl/kies-een-pgo/. Mocht u hulp willen bij aanmelden of gebruik van het PGO dan kunt u hulp vragen bij het Digi-TaalHuis Breda, klik hier voor hun website.

Wat heeft u nodig?

Om een PGO te gebruiken heeft u een mobiele telefoon en internetverbinding nodig. U kunt ook inloggen via uw computer, maar nog nog heeft u uw mobiele telefoon nodig. 

Veiligheid

Een veilige PGO heeft het MedMij-label. Als een PGO het MedMij-label heeft betekent dat uw gegevens veilig worden bewaard. MedMij zorgt er ook voor dat de gegevens die u verstuurt of ontvangt van je zorgverlener ook werkelijk worden verstuurd.

Waarmee kan je een PGO koppelen?

U kunt uw PGO ook aan andere gezondheidsapps koppelen zoals de app voor uw smartwatch die bijvoorbeeld uw hartslag en stappen bij kan houden. U heeft niet steeds een andere PGO nodig voor verschillende zorginstellingen. U kunt alle gegevens van alle zorginstellingen waar u naartoe gaat op één plek bewaren.

Verschil tussen PGO en MijnGezondheid.net

Mogelijk maakt u al gebruik van ons patiëntportaal MijnGezondheid.net. Verschil tussen een PGO en een patiëntportaal zijn:

  • Bij een PGO bent u zelf de baas en bij een patiëntportaal beheert uw zorgverlener de gegevens;
  • Bij een patiëntportaal kunt u gegevens van maar één zorginstantie inzien en bij een PGO kunt u uw gegevens van meer zorgverleners verzamelen.