Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Wat is een PGO?

Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website waar u uw eigen medische en gezondheidsgegevens kunt verzamelen. En weer kunt delen. Dat kunnen gegevens zijn uit het ziekenhuis  waar u patiënt bent. Of van de huisarts of fysiotherapeut. Van bijvoorbeeld uitslagen of behandelingen. Maar ook gegevens die u zelf verzamelt, zoals uw bloeddruk, voeding of hoeveel stappen u iedere dag zet. Al die gegevens kunt u zelf bij elkaar brengen in een PGO. Zo heeft u al uw medische gegevens op één plaats. En bepaalt u zelf met wie u deze deelt.

U kunt zelf kiezen welke PGO u hiervoor gebruikt. Op de website www.pgo.nl/kies-een-pgo/ kunt u zien welke PGO’s er zijn. Huisartsenpraktijk Panta Rhei raadt pgo.spreekuur.nl aan. Kiest u liever een ander PGO bezoek dan de website: www.pgo.nl/kies-een-pgo/. Mocht u hulp willen bij aanmelden of gebruik van het PGO dan kunt u hulp vragen bij het Digi-TaalHuis Breda, klik hier voor hun website.

Wat heeft u nodig?

Om een PGO te gebruiken heeft u een mobiele telefoon en internetverbinding nodig. U kunt ook inloggen via uw computer, maar nog nog heeft u uw mobiele telefoon nodig. 

Waarmee kunt u een PGO koppelen?

Huisartsenpraktijk Panta Rhei en ook het Amphia Ziekenhuis bieden de mogelijkheid aan uw gegevens in uw PGO te zetten en te delen. U kunt uw PGO ook aan andere gezondheidsapps koppelen zoals de app voor uw smartwatch die bijvoorbeeld uw hartslag en stappen bij kan houden. U heeft niet steeds een andere PGO nodig voor verschillende zorginstellingen. U kunt alle gegevens van alle zorginstellingen waar u naartoe gaat op één plek bewaren.

Verschil tussen MijnGezondheid.net en PGO

MijnGezondheid.net

Inzage in dossier Huisartsenpraktijk Panta Rhei

Informatie is bij Huisartsenpraktijk Panta Rhei

Vast platform: MijnGezondheid.net

Geen mogelijkheid om zelf informatie te delen

 

PGO

Inzage bij meerdere zorginstellingen

Inzage is bij u

U kiest de PGO die het beste bij u past

Mogelijk om uw gegevens te delen met andere zorgverleners

Veiligheid

Een veilige PGO heeft het MedMij-label. Als een PGO het MedMij-label heeft, betekent dat uw gegevens veilig worden bewaard. MedMij zorgt er ook voor dat de gegevens die u verstuurt of ontvangt van je zorgverlener ook werkelijk worden verstuurd.