Nieuws

CONTINUE

Coronavaccinatie

Voor nieuwsberichten over de Coronavaccinaties klik hier.

20-01-2021

Spreekuur Ivanka Obi komende week telefonisch

De komende week (in ieder geval tot februari) zal het spreekuur van POH-GGZ Ivanka Obi niet op de praktijk plaatsvinden, maar telefonisch. Op het afgesproken tijdstip belt zij met u (een afgeschermd nummer) op het bij ons bekende telefoonnummer. Er zijn ook mogelijkheden tot videobellen. 

We trachten iedereen voor wie deze aanpassing van toepassing is te benaderen en persoonlijk op de hoogte te stellen en uitleg te geven. Het kan echter zijn dat wij u niet op tijd bereiken omdat wij niet beschikken over uw juiste telefoonnummer of omdat de telefoon niet wordt beantwoord.

18-01-2021

Mevrouw E.E. Sparreboom waarnemend huisarts in maanden januari en februari

In de maanden januari en februari werkt huisarts mevrouw E.E. Sparreboom op woensdagen in onze huisartsenpraktijk. Mevrouw Sparreboom heeft onlangs haar opleiding tot huisarts afgerond en werkt als waarnemend huisarts voor verschillende huisartsenpraktijken in de provincie Noord-Brabant.

31-12-2020

Mevrouw J.M.A. Lemmens per 22 januari nieuwe huisarts

Vrijdag 22 januari is de eerste werkdag van mevrouw J.M.A. Lemmens bij onze praktijk. Mevrouw Lemmens is al jaren huisarts in en rond Breda en is zeer ervaren. Op overige dagen in de week werkt zij bij andere huisartspraktijk(en) en op de huisartsenpost Breda.

30-12-2020

Kijk bij doorverwijzing goed uw zorgpolis na voor vergoeding

Het einde van het jaar is voor veel mensen hét moment om een andere zorgverzekering te overwegen. En de keuze is reuze. Veel zorgverzekeraars bieden verschillende zorgpolissen aan. Ieder met hun eigen voorwaarden en premie. Voor onze medewerkers is het onmogelijk om de inhoud van alle zorgpolissen te kennen. Wij raden u aan bij een doorverwijzing van uw huisarts goed de polisvoorwaarden na te kijken of kosten worden vergoed door uw zorgverzekering. 

Geneeskundige zorg door de huisarts, praktijkassistent en praktijkondersteuner vallen onder het basispakket en worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Informatie over het basispakket en wat daaronder valt, leest u op de website van de Rijksoverheid. Neem voor informatie over uw eigen situatie contact op met uw eigen zorgverzekeraar. Meer informatie vind u ook op de website: www.ikregelmijnzorggoed.nl

01-12-2020

Mondkapverplichting van kracht

Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. De overheid heeft daarbij aangegeven dat er een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. Uw huisarts mag geen geneeskundige verklaring afgeven over eigen patiënten. Dat is de afspraak is in Nederland. De Rijksoverheid meldt dat als een mondneusmasker niet mogelijk is voor iemand, maar een faceshield wel, dat dat in deze gevallen ook is toegestaan. Meer informatie over de regels voor mensen met een beperking of ziekte vindt u op deze pagina van Rijksoverheid.nl.

In onze praktijk is het dringende advies om een mondkapje te dragen.

01-07-2020

Online inzage medisch dossier

Per vandaag is het mogelijk online inzage te krijgen in uw medisch dossier van de huisarts. Gewoon thuis via de eigen telefoon of computer: via de online patiëntomgeving MijnGezondheid.net. Hierdoor wordt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over de eigen gezondheid en om een keuze te maken over de behandeling.

De medische gegevens zijn goed beveiligd. Alleen de medewerkers van de huisartsenpraktijk en u als patiënt heeft toegang tot de gegevens. Wees voorzichtig met het geven van medische gegevens aan anderen en deel nooit zomaar gegevens aan bedrijven die daarom vragen. Heeft u vragen over de inhoud van uw dossier, dan kunt u deze stellen middels het eConsult in MijnGezondheid.net.

Voor het eerste gebruik dient u zich te aan te melden. Klik hier voor meer informatie en de werkwijze.