Nieuws

CONTINUE

Coronavaccinatie

Voor nieuwsberichten over de Coronavaccinaties klik hier.

06-04-2021

Keurmerk Nederlands Huisartsen Genootschap weer voor 3 jaar toegekend

Alsof het jaar al niet enerverend genoeg was, heeft een aantal weken geleden de audit plaatsgevonden voor de NHG Praktijkaccreditatie. En weer heeft Huisartsenpraktijk Panta Rhei deze succesvol doorlopen en mogen wij ook de komende 3 jaar het keurmerk van het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NPA) dragen. Al sinds 2014 draagt Huisartsenpraktijk Panta Rhei dit keurmerk.
Een praktijk die het keurmerk van NPA draagt, voldoet aan de normen voor huisartsenzorg. Dit betekent dat u erop kan vertrouwen dat de praktijk goed is georganiseerd. Ook betekent dit dat de praktijk zich blijft ontwikkelen om u steeds beter te kunnen helpen.

10-03-2021

Nieuwe gezicht met veel ervaring. We stellen aan u voor: Marian Vermeulen

Bij Huisartsenpraktijk Panta Rhei introduceren wij een nieuw gezicht: Marian Vermeulen. Marian is Verpleegkundig Specialist, een nieuwe functie in onze praktijk. Op onze website leggen wij uit wat een Verpleegkundig Specialist is en doet in de huisartsenpraktijk.
Met Marian halen we een bak aan ervaring naar de praktijk. In 35 jaar heeft zij door verschillende functies in diverse sectoren van de zorg ervaring opgedaan en sinds 2014 is zij als Verpleegkundig Specialist bij onder andere Huisartsenpost Breda werkzaam. Marian streeft naar het vinden van de optimale behandeling met en voor de zorgvrager en te doen wat ze afspreekt. U treft haar na 1 april op woensdagen aan in onze praktijk.

19-02-2021

Florianne Vehmeijer eerste huisarts in opleiding

René Bijkerk was eerder al 10 jaar huisartsopleider. Door die ervaring weet hij dat het opleiden van toekomstige huisartsen heel erg leuk is en ook bijdraagt aan de huisartsenzorg van de toekomst. Niet alleen brengen huisartsen in opleiding actuele kennis met zich mee, ook zijn er veel nieuwe huisartsen nodig om het (dreigende) huisartsentekort in Nederland tegen te gaan. Op 1 maart 2021 start de eerste huisarts in opleiding bij onze praktijk.
Florianne Vehmeijer is afkomstig uit Rotterdam en volgt daar aan Erasmus MC de driejarige specialisatie tot huisarts. In haar jaar bij Huisartsenpraktijk Panta Rhei wil ze veel leren en steeds zelfstandiger gaan werken. Zij zal haar eigen spreekuur voeren onder supervisie van René Bijkerk. Florianne omschrijft zichzelf als een arts die betrokken is en goed luistert en haar patiënten zo goed mogelijk probeert te helpen.
Na haar basisopleiding is Florianne als arts-assistent Kindergeneeskunde werkzaam geweest en de afgelopen jaren heeft zij promotieonderzoek gedaan naar de gevolgen van stress op de gezondheid van kinderen. Nu heeft ze vooral heel veel zin om aan de slag te gaan bij Huisartsenpraktijk Panta Rhei.

30-12-2020

Kijk bij doorverwijzing goed uw zorgpolis na voor vergoeding

Het einde van het jaar is voor veel mensen hét moment om een andere zorgverzekering te overwegen. En de keuze is reuze. Veel zorgverzekeraars bieden verschillende zorgpolissen aan. Ieder met hun eigen voorwaarden en premie. Voor onze medewerkers is het onmogelijk om de inhoud van alle zorgpolissen te kennen. Wij raden u aan bij een doorverwijzing van uw huisarts goed de polisvoorwaarden na te kijken of kosten worden vergoed door uw zorgverzekering. 

Geneeskundige zorg door de huisarts, praktijkassistent en praktijkondersteuner vallen onder het basispakket en worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Informatie over het basispakket en wat daaronder valt, leest u op de website van de Rijksoverheid. Neem voor informatie over uw eigen situatie contact op met uw eigen zorgverzekeraar. Meer informatie vind u ook op de website: www.ikregelmijnzorggoed.nl

01-12-2020

Mondkapverplichting van kracht

Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. De overheid heeft daarbij aangegeven dat er een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. Uw huisarts mag geen geneeskundige verklaring afgeven over eigen patiënten. Dat is de afspraak is in Nederland. De Rijksoverheid meldt dat als een mondneusmasker niet mogelijk is voor iemand, maar een faceshield wel, dat dat in deze gevallen ook is toegestaan. Meer informatie over de regels voor mensen met een beperking of ziekte vindt u op deze pagina van Rijksoverheid.nl.

In onze praktijk is het dringende advies om een mondkapje te dragen.

01-07-2020

Online inzage medisch dossier

Per vandaag is het mogelijk online inzage te krijgen in uw medisch dossier van de huisarts. Gewoon thuis via de eigen telefoon of computer: via de online patiëntomgeving MijnGezondheid.net. Hierdoor wordt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over de eigen gezondheid en om een keuze te maken over de behandeling.

De medische gegevens zijn goed beveiligd. Alleen de medewerkers van de huisartsenpraktijk en u als patiënt heeft toegang tot de gegevens. Wees voorzichtig met het geven van medische gegevens aan anderen en deel nooit zomaar gegevens aan bedrijven die daarom vragen. Heeft u vragen over de inhoud van uw dossier, dan kunt u deze stellen middels het eConsult in MijnGezondheid.net.

Voor het eerste gebruik dient u zich te aan te melden. Klik hier voor meer informatie en de werkwijze.